اسید بوریک در صنایع غذایی

اسید بوریک در صنایع غذایی

ساخت وبلاگ

امکانات وب

اسید بوریک در صنایع غذایی
اسید بوریک در کمتر از 2٪ نمونه های غذایی مورد آزمایش قرار گرفت. گوانگ مینگ دیلی گزارش داد که تنها 1.9 درصد از نمونه های غذایی که توسط وزارت بهداشت مورد آزمایش قرار گرفته اسید بوریک داشتند. در مقاله ای ، مدیر کل بهداشت و درمان، گفت که این وزارتخانه بین سال های 2010 تا 2014 4701 نمونه مواد غذایی را آزمایش کرده است و از تعداد 90 نمونه غذا یا 1.9 درصد شامل آن بوده است. وی اضافه کرد که غذای مورد آزمایش شامل نودلهای زرد و برنج بلغور است. همچنین گفت که وزارتخانه همچنان به نظارت بر محصولات غذایی در بازار ادامه خواهد داد و اقداماتی را علیه واسطان صنایع غذایی که در تهیه غذا استفاده می کنند از اسید بوریک استفاده می کنند تا اطمینان حاصل شود که مواد غذایی برای مصرف مفید است. دکتر نور هشام گفت که اسید بوریک اغلب به عنوان یک آفت کش و نگهدارنده در صنایع چوب و مبلمان استفاده می شود. به طور گسترده ای در صنعت شیشه و صنعت پزشکی استفاده می شود. طبق قانون غذایی، استفاده از اسید بوریک به عنوان نگهدارنده غذا ممنوع است.افرادی که در این مورد تخلف کنند در بند 13 (1) قانون مجازات می شوند، و تا 10 سال زندان محکوم خواهند شد،و نیز جریمه نقدی میشوند و در برخی مواردی افراد هم مجازت میشوند و هم جریمه نقدی باید پرداخت نمایند.

کاربرد های اسید بوریک

* برای شستشوی ظروف و نگهداری مواد غذایی در زمان یونانیان باستان
* در انرژی اتمی برای کاهش شعله
* بهترین جذب‌کننده برای نوترون‌های آزاد در راکتور های هسته‌ای
* ماده اولیه برای تولید مواد شیمیایی مانند عنصر بور
* برای تولید محلول‌های ضدعفونی‌کننده، استریل چشمی و قطره گوش در پزشکی
* داروی گندزدا و ضدعفونی‌کننده در برش‌های سطحی و سوختگی‌ها
* یک ماده آنتی‌باکتریال در درمان انواع عفونت‌ها و آکنه‌ها
* کاهش رشد سلول‌های سرطانی (بالارفتن دوز مصرفی برابر است با تأثیر بیشتر)

روش تولید اسید بوریک

این ماده با واکنش بوراکس (سدیم تتربورات دکا هیدرات) با اسیدهای معدنی مانند اسید هیدروکلریک آماده می شود که واکنش آن را در زیر می توانید ببینید:
همچنین به عنوان محصول جانبی در واکنش هیدرولیز دی بوران با تری هالید بورن نیز تشکیل می شود:

منابع غذایی بور

بور یک ماده طبیعی در غذاهای مختلف است. مزایای آن برای سلامت انسان بسیار زیاد است و همچنین خواص آنتی اکسیدانی خاصی را از خود نشان می دهد. بور در سیب (با پوست و خام)، موز خام، بادام ها، بادام زمینی، آبجو، شراب، نان سفید غنی شده و برنج سفید وجود دارد. بوریک بخش مهمی از دنیای غذا را تشکیل می دهد و به منظور تقویت غذاهای فرآوری شده نیز به کار برده می شود.
از آنجایی که منابع غذایی طبیعی این ترکیب محدود هستند، بهتر است که مکمل های غذایی را طبق تجویز پزشک مصرف کرد.

کاربردها

هر چه بیشتر در مورد خواص سودمند اسید بوریک بیاموزیم، باز هم کم است. این ماده در طیف گسترده ای از محصولات مصرفی و صنعتی بکار می رود. که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:

دارویی و آرایشی

یک ضد عفونی کننده خفیف و همچنین یک اسید ملایم است که مانع از رشد میکروارگانیسم ها در سطوح خارجی بدن می شود. معمولا در محلول های لنز تماس، ضدعفونی کننده های چشم، پودر بچه، داروهای ضد پیری و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
از کاربردهای مهم این اسید استفاده برای درمان عفونت های موجود در واژن است.
کاربرد بوریک اسید به عنوان آفت کش
از سال 1948 از بوریک اسید به عنوان آفت کش در کشاورزی استفاده می‌شود؛ زیرا قابلیت از بین بردن کک، موریانه، سوسک‌ها، حتی جلبک‌ها و قارچ‌ها را دارد. درمورد سوسک‌ها، مورچه‌ها و موجودات مشابه، اسید بوریک باعث ایجاد مسمومیت شکمی در آن‌ها می‌شود. بنابراین با توجه به مکانسیم عملکردش روی این موجودات، زمانی که به عنوان آفت کش استفاده می‌شودف به صورت طعمه در اختیار این ریز موجودات قرار می‌گیرد یا به صورت پودر خشک در محل مورد نظر و شکاف‌ها استفاده می‌شود تا با حرکت کردن حشرات، به پای‌شان بچسبد و حشره از این طریق در معرض اسید بوریک قرار بگیرد. تکرار این امر، در اثر 3 تا 10 روز باعث مرگ تدریجی حشرات بر اثر کم آبی و گرسنگی می‌شود. البته مکانیسم‌های آفت کشی با بوریک اسید، هنوز رضایت بخش نیست.
نمایندگی هوآوی...
ما را در سایت نمایندگی هوآوی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 170 تاريخ : يکشنبه 21 فروردين 1401 ساعت: 15:53

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :